Η ΒΙΛΑ

Ο Πλακιάς, καθώς και η ευρύτερη περιοχή έχει να αναδείξει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές αλλά και αξιοθέατα.

Συγκεκριμένα, εκτός απ΄την βασική παραλία που καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι, υπάρχουν διάφοροι όρμοι σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων, όπως της Σούδας, του Δαμνονιού, του Αμμουδιού, των Σκιναριών αλλά και μικρότερες απομονωμένες παραλίες όπως το Φωτεινάρι, το Καλό Νερό, το μικρό Αμμουδάκι αλλά και το Κλησσίδι. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και κάποιες προσφέρονται για γυμνισμό.

  Τα γραφικά χωριουδάκια που βρίσκονται γύρω προσφέρουν θέα αλλά και μία πιό συγκεκριμένη αίσθηση της καθημερινής ζωής και των συνηθειών των κατοίκων του τόπου (Σελλιά, Μυρθιος, Ροδάκινο, Καλή Συκιά, 'Αι Γιάννης, Λευκόγεια, Ασώματος, Σπήλι κα). Σε πολλά απ'αυτά θα συναντήσετε παλιές εκκλησίες αλλά και ξωκλήσια.

Καθ'όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε διάφορα πανηγύρια και γιορτές που διοργανώνονται σε αυτά και να νιώσετε από κοντά την κρητική φιλοξενεία και περιποίηση.

Το ιστορικό μοναστήρι του Πρέβελη είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στις περιηγήσεις σας. Κάποιοι ενδεχομένως να θελήσετε να δείτε από κοντά τους παλιούς νερόμυλους ή ακόμα και τις ''Τρύπες'' στο βουνό του Πλακιά.

'Οποια κατεύθυνση κι αν επιλέξετε έχοντας πάντα ένα χάρτη για να συμβουλεύεστε, θα έχει να σας προσφέρει συνδυασμό αξιοθέατων, αρκεί παντα να έχετε διάθεση και μάτια για να τα γνωρίσετε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ